Swisslog Healthcare in het kapitaal van de onderneming

17/09/2019 | Persberichten

Logo de Swisslog

Pharmony kondigt de komst aan van Swisslog Healthcare in het kapitaal van de onderneming

Namen-Luxemburg, 17 september 2019 – Pharmony, de Belgische start-up gespecialiseerd in de ontwikkeling van farmaceutische software kondigt vandaag een succesvolle kapitaalverhoging aan door het internationale bedrijf Swisslog Healthcare. In 2016 lanceerde Pharmony de innovatieve software ‘Pharmony One’ die apotheken volledig in de cloud beheert, waardoor ze het digitale tijdperk betreden. Dankzij deze fondsenwerving zet Pharmony haar vooruitgang in België verder en verstevigt ze haar marktpositie.

De behoeften van apotheken zijn geëvolueerd en richten zich vandaag op het verhogen van de efficiëntie in termen van diensten en kosten. Met zijn software voor de distributie en het beheer van apotheken, Pharmony One, biedt het bedrijf een exclusief en innovatief instrument aan dat dankzij zijn flexibiliteit én veiligheid de uitdagingen van de apotheek van morgen tegemoetkomt: de onmiddellijke beschikbaarheid, samenwerking en vooral interactiviteit.

Apotheken verbonden met de cloud

Om Pharmony One te gebruiken volstaan een internetverbinding en een klassieke computerinstallatie, omdat de software toegankelijk is via de Cloud. De software biedt oplossingen op maat aan die aan elke apotheek kunnen worden aangepast en het is 24/7 toegankelijk via PC of Mac, Tablets, Smartphone. Voortaan zijn bestellingen, voorraadbeheer, het kiezen van de beste producten voor de klant, groepsaankopen en schaalvoordelen op ordervolumes mogelijk dankzij een uniek en 100% betrouwbaar instrument dat de beste garanties biedt op vlak van veiligheid (bescherming van persoonlijke gegevens van de apotheker en de patiënt, piraterij…). Pharmony heeft nu al meer dan 50 apotheken in Vlaanderen en Wallonië die de software gebruiken. 

Administratieve vereenvoudiging voor apothekers

Pharmony One maakt het ook mogelijk om apotheken van dezelfde groep of keten rechtstreeks met elkaar te verbinden zonder tussenkomst van dure servers of om, op eenvoudige uitnodiging, een niet-aangesloten apotheek op te nemen die dankzij de groepsaankopen van bepaalde diensten of voordelige prijzen wil profiteren. Dat is de Pharmony gemeenschap.

« Het gebruik van deze software beperkt de administratieve taken tot een minimum. Uiteindelijk kunnen apothekers het beheer van hun apotheken aanzienlijk vereenvoudigen en zich meer richten op het adviseren van klanten. Deze software werd ontwikkeld door een team van experts, die vertrouwd zijn met de farmaceutische sector en zich bewust zijn van de dagelijkse problemen en toekomstige uitdagingen voor apothekers. »

— Olivier Devue, CEO van Pharmony

Wereldwijde erkenning van de Belgische expertise

« We zijn er trots op dat we investeren in Pharmony, wat het leven van apothekers makkelijker maakt en hen helpt hun klanten beter van dienst te zijn. Pharmony biedt een eenvoudig te gebruiken oplossing die de gebruikers in staat stelt hun operationele kosten te verlagen en hun inkomsten te verhogen. »

— Stephan Sonderegger, CEO van Swisslog Healthcare

De participatie van Swisslog Healthcare, een wereldspeler op het gebied van robotica voor professionals in de gezondheidszorg, is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Pharmony op de Belgische en internationale markt en maakt het mogelijk om één van de belangrijkste spelers in de sector te zijn waarmee het te maken krijgt.

De gecombineerde en convergerende ervaringen van de twee bedrijven ondersteunen de ontwikkeling van steeds innovatievere oplossingen en zullen een toenemend aantal apotheken in staat stellen het tijdperk van digitalisering en moderniteit in te gaan.

Perscontact:

Florence MulsManaging Director, INTEREL
+32 486 410 805 | florence.muls@interelgroup.com

Kristina EyskensSenior Public Relations Consultant, INTEREL
+32 478 28 14 03 | kristina.eyskens@interelgroup.com

Over Pharmony

Pharmony is begin 2016 opgericht met als doel oplossingen te ontwikkelen die het leven van apothekers gemakkelijker maken. De apotheekmanagementsoftware Pharmony One, gebaseerd op een unieke architectuur die in de cloud is ontwikkeld, werd na een succesvolle proeffase eerst in enkele apotheken gelanceerd. Er zijn nu meer dan 50 apotheken in Wallonië en Vlaanderen die van de software die van de technologie gebruik maken en de uitrol in België gaat actief verder. Het bedrijf, met kantoren in Namen en Luxemburg, heeft al 12 mensen in dienst, voornamelijk ontwikkelaars en klantenondersteunend personeel.

Ga voor meer informatie naar www.pharmony.be

Over Swisslog Healthcare

Swisslog Healthcare is een toonaangevende leverancier van oplossingen en diensten voor het transport van medische apparatuur en het beheer van geneesmiddelen. Swisslog Healthcare heeft transport- en apotheekautomatiseringssystemen geïnstalleerd in meer dan 3.000 ziekenhuizen wereldwijd. Het bedrijf biedt geïntegreerde oplossingen, van ontwerp tot implementatie en klantenservice gedurende de hele levensduur van de apparatuur.

Ga voor meer informatie naar www.swisslog.com/healthcare.

Swisslog Healthcare is lid van de KUKA Group, een wereldleider in intelligente automatiseringsoplossingen. Voor meer informatie, bezoek www.kuka.com.